Natuursteen kopen? Voor natuursteen komt u natuurlijk naar Norvold International

Natuursteen kopen doet u natuurlijk bij een specialist. Een specialist die luistert naar uw wensen en die een breed assortiment heeft. Wij leveren onze producten B2B zoals aan bouwbedrijven, architecten en de tussenhandel. Met een van de grootste voorraden aan vloertegels en plaatmaterialen kunnen wij vrijwel elke wens realiseren. Onze hele site staat in het teken van informatie. Informatie waar u ook daadwerkelijk iets aan heeft. U kunt hier ons assortiment bekijken en onze actuele platen voorraad. Kunt u niet vinden wat u zoekt? Kom dan naar onze showroom in Soesterberg. Wij beschikken over een internationaal netwerk en daarom is het vrijwel zeker mogelijk om ook aan uw wensen te voldoen. Ook particulieren zijn welkom in onze showroom, alleen niet om direct te kunnen kopen maar om inspiratie op te doen en een keuze te maken uit de diverse soorten materialen.

Vele soorten natuursteen te koop

Natuursteen is bijzonder. Het is een prachtig en duurzaam product, voortgebracht door moeder natuur en door ons mensen een beetje bijgeschaafd. Wij importeren natuursteen niet alleen uit praktisch elk Europees land, maar ook uit Azië en Zuid-Amerika. Het is een product dat wij met passie verkopen, want natuursteen maakt de bouwwereld weer een stukje mooier. Wellicht ook uw wereld? Hieronder vertellen wij u graag over de soorten natuursteen die u bij ons kunt kopen.

Informatie over Basalt

Basalt is een vulkanische harde natuursteen. Het is een typisch product van uitgeharde lava. Basalt is meestal zwart of grijs van kleur en past daarom ook uitstekend bij een modern of minimalistisch interieur. Deze natuursteen slijt niet snel en ook het weer heeft weinig invloed op de steensoort, waardoor het ook buitenshuis prima te verwerken is. Het materiaal verkleurt niet en is bestand tegen vorst.

Informatie over Belgisch hardsteen

De naam doet het al vermoeden, deze natuursteen komt uit ons buurland België. Een mooie kalksteen met een meer of minder uitgesproken blauwgrijze kleur. Al honderden jaren wordt deze steen gebruikt voor de mooiste tegelvloeren. Kerken en kloosters worden al eeuwenlang van prachtige vloeren voorzien door middel van deze tegels, maar ook bij mensen thuis is een dergelijke vloer erg populair.

Informatie over Graniet

Graniet, wie kent deze natuursteen niet? Een eeuwenoude steen die bewerkt kan worden op vele manieren. De steen heeft een zwervend bestaan, want graniet komt voor in de hele wereld in allerlei soorten en kleuren. Wij hebben zelfs graniet te koop uit Angola, de Angola Black. In gepolijste platen van 2 of 3 cm dik kunt u ook u in het bezit komen van dit mysterieuze graniet.

Informatie over Kwartsiet

Kwartsiet is een steen die anders is. Het zijn bikkelharde gesteenten die zijn ontstaan door zandkorrels die aan elkaar klitten. Diep in de aarde en onder extreme omstandigheden zijn de zandkorrels gaan rekristalliseren. Ze passen zich aan als de omstandigheden veranderen. Heel apart en daarom zo bijzonder. Echter, ook natuursteen is onderhevig aan modetrends. Kwartsiet is minder populair, maar daarom zeker niet minder mooi.

Informatie over Leisteen

Leisteen is een hele bekende natuursteen. Een splijtsteen die overal ter wereld wordt gewonnen. De verschillende soorten variëren in hardheid. Leisteen is een van de meest verkochte natuurstenen voor (zwarte) vloeren. Het oppervlak van de tegel wordt niet meer bewerkt en het behoudt hierdoor zijn natuurlijke karakter. Een groot voordeel is dat leisteen een natuurlijke antislipwaarde heeft en dat is natuurlijk ideaal bij vloeren.

Informatie over Marmer

Tja, over marmer raken we niet uitgepraat. Het is erg mooi en staat in geen vergelijking met welke natuursteen dan ook. Het straalt luxe en warmte uit. Een onbewerkt stukje marmer heeft iets weg van een diamant. Marmer is een natuursteen dat zich leent voor representatieve omgevingen waar luxe de boventoon voert.

Informatie over Travertin

Een prachtig voorbeeld wat travertin kan doen is het Colosseum in Rome. Voor de voorgevels en zuilen is gebruikgemaakt van grote hoeveelheden travertin. Tegenwoordig wordt travertin veel gebruikt voor vloeren en wanden. De warme kleurschakeringen komen goed tot hun recht in vrijwel elk interieur.

Natuursteen kopen is een keuze maken

Natuursteen kopen is een keuze maken uit vele soorten. Hierboven hebben wij een tipje van de sluier opgelicht, maar er valt natuurlijk nog veel meer te vertellen. Wij hoeven niemand meer te overtuigen, want natuursteen heeft zichzelf al eeuwenlang bewezen. Laat u verrassen door natuursteen in alle kleuren en vormen en breng een bezoekje aan onze showroom. Vanuit alle delen van het land zijn wij goed bereikbaar. Gemakshalve noemen wij hieronder een aantal steden waar onze klanten zoal vandaan komen:

 • Almere
 • Amersfoort
 • Amsterdam
 • Haarlem
 • Hilversum
 • Hoofddorp
 • Soest
 • Soesterberg
 • Utrecht
 • Zaanstad
 • Zeist


Altijd 50.000 m2
natuursteen op voorraad

Ongekende service & kwaliteit

Heeft u een vraag of wilt u iets bestellen?

Bel ons op nummer 0346-352931
Of stuur een mail naar: verkoop@norvold.nl